Jeugdacademie

                                                                                                                                                            Private Bankier Van Lanschot                                                                                                                                                 Official Partner Topvolley Jeugd Academie A’pen

Volley@School & Start2Volley

Sinds enkele jaren nu al zet Oxaco BVC Antwerpen sterk in om in Antwerpen (regio Deurne/Borgerhout en de zuidrand) weer een kwalitatieve jeugdwerking op poten te zetten. Hierbij werd bewust gekozen voor een werking van onderuit, van aan de basis. Zo geeft Oxaco BVC A’pen al enkele seizoenen volley-initiatie in Antwerpse scholen (2de en 3de graad LO) in Deurne, Borgerhout en Antwerpen onder de noemer “Volley@School”, met verbluffende resultaten: want op 2 jaar tijd sloten meer dan 100 nieuwe kinderen (jongens en meisjes) zich aan bij Oxaco BVC Antwerpen waar ze ondergedompeld worden in de zgn. “Start2Volley”-campagne, die zo voor ’n serieuze instroom van nieuwe jonge leden zorgde, de zuurstof voor een club.

De jaarlijkse Volley@School & Start2Volley campagnes worden structureel ondersteund vanuit het District Deurne.

Wil je zelf ook graag beginnen volleyballen? Aarzel dan niet en bezoek de website van Oxaco BVC A’pen.

Of contacteer de jeugdcoördinator Erik Vleugels:

In het noorden van Antwerpen zet VOLMAR Ekeren eveneens sterk in op jeugdwerking & instroom van nieuwe jeugdspelertjes via haar Bewegings- en Volleyschool.

Topvolley Jeugd Antwerpen (TVJA)

Om de inhaalbeweging inzake jeugdvolley-werking verder concreet te maken, is Oxaco BVC Antwerpen in 2016 gestart met een zgn. “Topvolley Jeugd Antwerpen”-project. In het eerste jaar werd gefocust op de generatie U13-U15 boys: talentvolle jongens uit de regio werden samengebracht en kregen een intensieve opleiding olv TVJA-coördinator Gunter Marissen en A-trainer Geert Verreth onder het motto “be now what you want to be later” met een mooie 2de plaats op de Vlaamse Jeugdbeker & sterke prestaties in de Vlaamse Jeugd Champions League als resultaat in 2017. Ook bij de meisjes pakten de U11 van Oxaco BVC A’pen zowel de Beker van Antwerpen als de Beker van Vlaanderen in 2017. In het voorjaar van 2018 werden de U15 jongens van Oxaco BVC Antwerpen kampioen van België én wonnen ze de Jeugd Champions League!

 

“Gouden jeugdclub”-label met 5 sterren (2016, 2017)

Het TVJA-project van Oxaco BVC Antwerpen kreeg recent nog een mooie bekroning, want Oxaco BVC Antwerpen werd de voorbije 2 jaren uitgeroepen door het Jeugdsportfonds van Volley Vlaanderen tot béste jeugdvolleybalclub van Vlaanderen. Een Gouden Jeugdclub-label met 5 sterren dus voor Oxaco BVC Antwerpen, in 2016 én in 2017!

jeugd-5-sterren

Een leuke bekroning, die ons energie geeft om samen verder in te zetten op kwalitatieve jeugdwerking.

Sinds 2018 is Private Bankier VAN LANSCHOT official partner van de Topvolley Jeugd Academie Antwerpen!