Ladies Verslaan Asterix In Heenwedstrijd 1/4e Finale Beker

De Antwerp Ladies hebben woensdagavond de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Beker van België gewonnen met 3-0. Met een knalprestatie toonden ze zich de betere van kampioen Asterix Avo. Zondag 3 november staat de terugwedstrijd op het programma.

 

Het jonge team van Cristina Moga maakte indruk woensdagavond. De Ladies begonnen uitstekend aan de wedstrijd en zetten Asterix meteen onder druk. Onder leiding van een sterk serverende kapitein wonnen Britt Ruysschaert en co de eerste set met 25-19. In de tweede set gingen de Ladies verder op datzelfde elan. De thuisploeg speelde een zeer volwassen wedstrijd en dwong Asterix vaak in de fout. Dat resulteerde dan ook in een 25-18-setwinst in de tweede set. Op het einde van de derde set voerde Asterix de druk op. De Ladies zagen hun voorsprong slinken maar trokken het laken toch definitief naar zich toe (25-21).

 

Cristina Moga en co stuurden Asterix met lege handen naar huis. Zondag 3 november om 19u verdedigen de Ladies hun 3-0-voorsprong in Beveren. Asterix moet de wedstrijd met 3-1 of 3-0 winnen om een golden set af te dwingen. De Ladies hebben dan weer genoeg aan twee sets om voor het tweede seizoen op rij een plaats in de halve finales af te dwingen.