Mannen Beginnen Foutloos Aan Het Seizoen!

De mannen zijn foutloos aan het seizoen begonnen. Na een 0-3-winst bij Sparvoc Lanaken-Briegden staat het team van Christof Van Goethem op een gedeelde eerste plaats. De Ladies hebben daarentegen hun competitiestart gemist. Na twee wedstrijden zoeken Cristina Moga en co nog steeds naar de eerste punten van het seizoen.

 

Met een zes op zes trokken de mannen zaterdagavond naar Lanaken. De thuisploeg verloor de eerste twee wedstrijden en wilde tegen de leider dan ook de punten thuishouden. Voor de wedstrijd zette Christof Van Goethem zijn mannen nog op scherp: “Ik wilde dat mijn spelers met veel energie aan de wedstrijd begonnen. Lanaken had al twee keer verloren en dan bestaat het gevaar dat we onze tegenstander gaan onderschatten.”.

 

De spelers deden wat hun coach vroeg en wonnen de eerste set makkelijk met 14-25. In de tweede set zette de thuisploeg alles op alles. Sparvoc bouwde de opslagdruk op, maar onze mannen kwamen nooit in gevaar. Ook de tweede set werd gewonnen, met 23-25. In de derde set koos coach Christof Van Goethem om te roteren. De mannen kwamen goed uit de startblokken en legden de wedstrijd in een definitieve plooi. Het werd 20-25 in de derde set.

 

Zondag neemt Antwerp het in de Arenahal op tegen co-leider Helios Zonhoven in een rechtsreeks duel voor de eerste plaats.

 

Bij de Ladies draait het voorlopig minder goed. Na het verlies op de openingsspeeldag tegen bekerwinnaar en vice-kampioen Oostende gingen Cristina Moga en haar team zaterdag ook in Oudegem onderuit. De Ladies begonnen goed aan de wedstrijd, ze wonnen de eerste set met 28-30. Maar nadien vocht Oudegem terug. De thuisploeg won drie sets op rij (25-23, 25-19 en 25-21) en mag zo voor het eerst dit seizoen aan het feest.

 

Woensdag spelen de Ladies al hun volgende wedstrijd. In de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Beker van België ontvangen ze Asterix Avo in de Arenahal.