Opnieuw Mannenvolleybal In Antwerpen

We kunnen vandaag met trots aankondigen dat er vanaf het seizoen 2019-2020 opnieuw een herenteam zal zijn. Het nieuwe team treedt aan in Eerste Nationale, het derde niveau in België. De bedoeling is om op een duurzame manier opnieuw te groeien naar een team dat op het hoogste niveau speelt. De visie blijft dezelfde als bij de Antwerp Ladies en de andere clubs: jonge talenten de kans geven om zichzelf te ontwikkelen door een goede doorstroming vanuit de jeugdclubs.

De heren van Interfreight Antwerp VT zullen worden geleid door T1 Christof Van Goethemen T2 Thomas Rossie. Het bestuur en de technische staf werken momenteel volop aan de samenstelling van een competitief team dat kan meestrijden aan de top van het klassement in eerste nationale. De mannen zullen de Arenahal delen met de Antwerp Ladies waardoor er elk weekend volleybal op hoog niveau te zien zal zijn in Antwerpen.

Bestuurslid Harry de Koning is verheugd dat er opnieuw mannenvolleybal zal zijn in Antwerpen:“Toen Topvolley Antwerpen twee jaar geleden verdween zijn we met een aantal Antwerpse bedrijfsleiders de uitdaging aangegaan om Antwerpen terug een herenteam op het hoogste niveau te geven. We hebben een plan gemaakt waarvan nu de eerste fase is gerealiseerd: “opnieuw een herenteam in de Arena”. We werken gestaag verder om ons ultieme doel te bereiken, nl. het herenteam naar Liga A stuwen.”

Het nieuwe herenteam zal net als de Antwerp Ladies onder de naam Interfreight Antwerp VT spelen. We zijn zeer blij dat we onze samenwerking met Interfreight kunnen verlengen. Het expeditiebedrijf was de afgelopen twee seizoenen al naamsponsor van de Antwerp Ladies. Die samenwerking wordt nu uitgebreid met het herenteam. Interfreight is een bedrijf met een hart voor volleybal. Met de steun van Interfreight hopen we onze ambitie op korte termijn te kunnen realiseren, namelijk twee teams op het allerhoogste niveau in België.

De kalenders voor 2019-2020 zijn nog niet definitief en worden begin juli verwacht. De voorlopige kalender is te bekijken op www.volleyscores.be.