Season Stats: Hoekaanvalsters

Samen hebben ze 1331 punten gescoord, dan spreek je van levensgevaarlijk aanvalstrio! Dit zijn de statistieken van onze aanvaalsters:

Britt Ruysschaert
59 aces
536 recepties
479 punten
34% aanvalsconversie

Lotte Penders
50 aces
47 recepties
413 punten
34% aanvalsconversie

Clara Wellens
57 aces
869 recepties
439 punten
33% aanvalsconversie

Met maar drie aanvalsters in de ploeg stonden Britt Ruysschaert, Lotte Penders en Clara Wellens voor een zware opdracht: ze moetsten het hele seizoen spelen zonder de mogelijkheid om te wisselen als het moeilijker gaat of bij blessures. Cristina Moga merkt op dat ze alle drie bijna evenveel passen hebben gekregen en bijna evenveel punten gemaakt hebben.

De coach was onder de indruk van de 17-jarige Clara Wellens: “Clara kreeg veel te verwerken dit seizoen, veel opslagen kwamen haar richting uit. Je moet het maar doen als 17-jarige die net uit de Liga B de overstap naar Liga A maakt”. Cristina Moga vindt dat de prestaties van Clara Wellens minstens een nominatie voor Rookie van het Jaar hadden verdiend.

Ook de goede samenwerking tussen Clara Wellens en het achterveld van Britt Thielemans en Britt Ruysschaert is de coach niet ontgaan. Cristina Moga was onder de indruk van Britt Ruysschaert: “Wie had ooit kunnen denken dat de voormalige libero van de Yellow Tigers bijna 500 punten als aanvaller zou scoren? Britt heeft het toch gedaan, mooi werk!”.

Ook Lotte penders had een goed seizoen. “Met haar opslag en focus in de aanval zorgde ze er vaak voor dat we een achterstand konden ombuigen,” besluit Cristina Moga.